Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

European Energy с престижно международно отличие за лидерство в развитието на водородната икономика

20.12.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Главният изпълнителен директор на European Energy Кнуд Ерик Андерсен бе отличен с авторитетния международен приз за лидерство в развитието на водородната икономика Hydrogen Leadership Award в категорията "Frontrunner" за 2024 г. в рамките на регионалното издание на наградите за Северозападна Европа.

 

Официалната церемония по връчването се състоя на 13 декември т. г. в Ротердам като част от програмата на едноименната конференция с фокус върху водородния преход на индустрията и енергетиката.

 

Събитието събра професионалисти, експерти и визионери от сектора и държавните институции с мисията да очертае необходимите стъпки по пътя на Европа към ускоряването на интернационалното партньорство в сегмента и утвърждаването й като пионер на глобалната арена на водородните технологии.

 

Призове за пътеводителите на водородния преход

 

Наградите Hydrogen Leadership се връчват на изявени личности, водещи компании и организации със значителен принос за реализирането на прехода към устойчивото енергийно и нисковъглеродно бъдеще на Стария континент и света чрез иновации в сегмента на водорода.

 

Отличията за 2024 ч. година бяха присъдени в още две категории – "Networker" – индивидуална награда за постижения в изграждането на технологична екосистема в сегмента на водорода в Северозападна Европа, и "Project" – за значими и иновативни проекти в областта.

 

 

Кнуд Ерик Андерсен от European Energy бе отличен с персоналния приз за лидер в развитието на водородния сектор за "поемането на голям риск при конструирането на един от първите мащабни Power-to-X проекти в Дания", гласи обосновката на авторитетното международно жури.

 

Съдиите допълват: "В период на сериозни пазарни сътресения е необходимо именно трупането на реален опит от съществуващи централи, за да стане възможно понижаване на разходите и превръщане на повече инвестиционни идеи в реализации."

 

"Това значимо признание подчертава ангажимента ни към разработката на устойчиви и усъвършенствани енергийни решения и се превръща в истински крайъгълен камък в развитието ни", коментират от European Energy.

 

Дания сред държавите пионери във водородния сектор

 

Организаторите на Hydrogen Leadership Forum и Awards от Management Producties притежават две десетилетия опит в провеждането на нишови конференции и събития за секторите на индустрията, енергетиката, мобилността, офшорните технологии, морското дело и логистиката в Европа.

 

Специализираният водороден форум за Северозападния регион обединява специалисти от бранша от 6 държави със силни позиции в глобалната водородна икономика – Дания, Норвегия, Германия, Нидерландия, Белгия и Обединеното кралство.

 

"Гледайки напред, всички ние се вълнуваме от перспективите пред следващото поколение европейски съоръжения за зелен водород. Тези проекти са ключова стъпка напред в усилията ни да модернизираме чрез иновации енергийния сектор.

 

Потенциалът на зеления водород да трансформира енергийната система и да спомогне за декарбонизацията на въглеродно интензивните сектори няма как да бъде преувеличен. Тази награда не е просто признание за досегашните ни усилия, но и окуражаваща мотивация за бъдещите ни начинания. Благодарим за подкрепата на целия ни екип, на нашите партньори и на широката общност в осъществяването на това постижение", допълват от European Energy.

 

     
Източник: European Energy

Ключови думи: European Energy   Hydrogen Leadership   награда   водородна икономика   водороден преход   енергиен преход   зелен водород   устойчивост   Дания  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...