Powerindustry Bulgaria  

Политическите и икономическите аспекти на водородните технологии във фокус на форума Hyvolution в Париж

25.01.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Седмото издание на вече утвърдения в международен план форум за водородния сектор Hyvolution ще се проведе от 30 януари до 1 февруари т. г. в Париж – за втора поредна година под патронажа на президента на Франция Емануел Макрон.

 

Основна тема на платформата, съчетаваща мащабно изложение и широкообхватна конференция, ще бъдат не само технологичните и икономическите, но и политическите аспекти на водорода в прехода на Европа и света към нисковъглеродното бъдеще.

 

За целта тази година събитието отново ще продължи с ден повече от предишните си издания, а сред акцентите в програмата му ще бъде втората среща на високо ниво Hyvolution Summit на 30 януари, която ще предложи трибуна за диалог между политически лидери и представители на бизнеса по някои от най-важните въпроси във връзка с развитието на екосистемата.

 

Акселератор за водородния сектор

 

С амбицията да затвърди ролята си на акселератор за водородния сектор, Hyvolution 2024 ще постави фокус върху цялата верига на стойността – от производството до приложенията в трите ключови клиентски отрасъла мобилност, енергетика и индустрия.

 

Организаторите на събитието очакват тази година над 550 регистрирани изложители да се представят със собствени щандове в парижкия експо център Porte de Versailles, което представлява повече от 40% ръст на интереса в сравнение с миналогодишното издание. Изложбената част на форума ще се разпростре в две зали на палатата, като ще бъде обособен и допълнителен колективен павилион.

 

Акценти в програмата

 

Пилотното издание на конференцията Hyvolution Summit през 2023 г. събра над 400 участници и близо 30 изтъкнати лектори с опит и експертиза в сферата на водородните технологии, а част от програмата на проявата бяха 4 специализирани кръгли маси. Тази година платформата запазва формата си, а регистрираните отново са повече от 400. Теми на предстоящите дискусии ще бъдат:

 

  • Стратегиите за водорода – между амбициите и реалността;
  • Развитие на ресурсите и премахване на ограниченията: приоритети за ускоряване на внедряването;
  • Ключовата роля на регионите и инфраструктурата: инициативи и междусистемни връзки.

 

"Hyvolution Summit е идеалната събирателна точка за споделяне и прецизиране на стратегиите за популяризация, към които се стремят и политическият, и икономическият сектор. Над 50 държави вече одобриха пътни карти за развитие на водородните технологии, а темата за внедряването е на дневен ред за множество международни организации, включително G7, G20, IEA и др.

 

Hyvolution Summit ще бъде и първият ключов международен политически и икономически форум след COP28, който ще има възможността да оцени отзвука от мащабната конференция и да дискутира постигнатото", коментират организаторите.

 

Глобален симпозиум за газовия сектор

 

В рамките на Hyvolution 2024 ще се състои и 12-ото издание на глобалния симпозиум за измервания и анализ в газовата индустрия GAS Analysis, организиран от Френската метрологична колегия (CFM).

 

Конгресът ще акцентира върху най-актуалните разработки и приложения в областта, както и върху предизвикателствата пред сектора. В широкообхватната дискусия ще вземат участие над 300 представители на бранша от 30 държави, включително производители, интегратори, дистрибутори и потребители на измервателно оборудване и метрологични решения за газовия отрасъл, регулаторни институции, научноизследователски лаборатории, асоциации и други браншови организации.

 

В допълнение към симпозиума събитието ще включва и изложбена част, органично интегрирана в общата експозиция на Hyvolution, която ще бъде достъпна за посетители и през трите дни на форума. Водещите теми на GAS Analysis ще се преплетат с тези за водородните технологии и "зелената" индустрия, а програмата ще обхване повече от 100 конференции, лекции и презентации в направленията:

 

  • Водород;
  • Газова метрология;
  • Енергиен преход;
  • Индустриални иновации;
  • Климат и въдух.

Повече за форума ще научите на сайта на събитието.

 

     
Източник: Hyvolution

Ключови думи: Hyvolution   водород   водородни технологии   COP28   енергетика   газова метрология  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...