Powerindustry Bulgaria  

Национален конкурс ще търси най-иновативните решения в сферата на ядрените технологии

08.02.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От Българското ядрено дружество (БЯД) обявиха старта на национален конкурс за ядрени иновации. Надпреварата I4N Bulgaria е насочена към студенти и е организирана от Младежката асоциация на дружеството.

 

Състезанието е част от европейския конкурс I4N Europe – инициатива на Младежката ядрена мрежа към Европейското ядрено общество.

 

Повече за регламента

 

Победителите на национално ниво у нас ще имат възможността да се срещнат на европейските финали с най-добрите екипи от целия континент.

 

Последният етап на I4N включва световен финал, който ще събере класираните на първо място участници от всички континенти, а в края му ще бъде отличен и най-добрият глобален проект за ядрена иновация, информират от БЯД.

 

"Конкурсът цели създаване на възможност за талантливите млади специалисти да развият своите знания и креативност, да намерят иновативни решения, основани на използването на ядрени технологии, които да допринасят за решаването на предизвикателствата, пред които са изправени настоящите и бъдещите поколения.

 

Конкурсът също така предоставя платформа за популяризиране и обсъждане на тези идеи, като катализира младежката енергия за създаване на иновативни решения", допълват от дружеството.

 

Детайли и условия за участие

 

  • Състезанието е отборно, като в него могат да се включат млади професионалисти и студенти на възраст до 35 години. Екипите могат да бъдат сформирани от двама, трима или четирима души.

 

  • Няма технически и икономически ограничения относно кандидатите, както и специални изисквания дали да са представители на академичните среди, индустрията и т. н., съобщават още от БЯД.

 

  • Ако имате желание да вземете участие в националната надпревара, можете да подадете своите иновативни проекти и разработки на имейл адрес ygn@bgns.bg до 28 април т .г.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от експертно жури, съставено от специалисти в сектора на ядрената енергетика. Селектираните за преминаване към следващия етап на конкурса отбори ще получат покани по електронната поща до 3 май т. г.

 

Финалът на национално ниво ще се състои на 16 май в Софийския университет. Там екипите ще презентират на живо новаторските си идеи в рамките на по 10 минути и ще отговарят на въпросите на съдиите. В края ще бъдат обявени и наградени трите отбора, класирани съответно на първо, второ и трето място. Европейските финали също ще се проведат у нас - на 27 юни т. г. в Технически университет – София.

 

Можете да се запознаете предварително с подробния регламент на състезанието. Критериите за оценяване ще намерите тук, а формата за кандидатстване е достъпна за сваляне на този линк.

 

Успех!

 

     
Източник: БЯД

Ключови думи: БЯД   I4N   ядрени иновации   национално състезание   ядрена енергетика   национален конкурс  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Е-книга Декарбонизация
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Новини
Е-книга Декарбонизация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...