Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Водородните технологии отново във фокуса на Хановерския панаир и тази година

15.02.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Предстоящото издание на Хановерския панаир от 22 до 26 април т. г. по вече утвърдена традиция ще представи серия от специализирани събития, посветени на водородните технологии, съобщават организаторите от Deutsche Messe.

 

В рамките на общата платформа Hydrogen + Fuel Cells Europe (HFCE24) в Зала 13 на конгресния център в Хановер ще се проведе тематична експозиция с участието на над 500 изложители от 25 държави в Европа, Азия и Северна Америка, които ще демонстрират последните новости при водорода и горивните клетки с приложение в индустрията, транспорта и други ключови сектори.

 

В специално обособената зона на изложението са заявили участие редица глобални представители на сегмента, включително: AEG Power Solutions, AGFA, APEX Energy, Atlas Copco Kompressoren, Beckoff Automation, Bosch, Bosch Rexroth, институтите Fraunhofer, Harting, Hartmann Valves, Horiba, Kawasaki Gas Turbine Europe, Lhyfe, Mann+Hummel, Parker Hannifin, Pepperl+Fuchs, Schaeffler Group, Siemens, VDMA, Wika и др. Със собствени щандове по време на събитието ще се представят общо над 180 немски компании и организации.

 

Ролята на водорода за трансформацията на индустрията

 

"В ролята си на водещото световно изложение за промишлени технологии Hannover Messe продължава да се фокусира върху най-авангардните иновации и тенденции. Под светлината на прожекторите в предстоящото издание отново ще бъде бързо еволюиращият сектор на водорода и горивните клетки. Така ще подчертаем ролята на тези технологии в създаването на устойчиви решения и в революционизирането на традиционните индустриални процеси", коментират организаторите.

 

От панаирната компания добавят, че водородът и горивните клетки са трансформираща сила за индустрията, тъй като предлагат чисти и високоефективни алтернативи на конвенционалните енергийни източници. С увеличаването на глобалните усилия в борбата с климатичните промени и в намаляването на въглеродните емисии тези технологии се явяват крайъгълен камък в постигането на амбициозните екологични цели, обобщават от Deutsche Messe.

 

 

Ето защо по време на HFCE24 те отново ще създадат условия за активен обмен на опит, идеи и контакти между представителите на сектора от цял свят, включително разработчици, производители, търговци, дистрибутори, проектанти, интегратори и потребители на водородни системи и горивни клетки, научноизследователски и академични организации, развойни центрове, браншови асоциации и др.

 

"Използването на водорода и в частност на зеления водород като заместител на изкопаемите горива е ключов аспект от устойчивата трансформация на индустрията. Водородът намира приложение както в мобилни, така и в стационарни технологични системи в редица отрасли на икономиката. На Хановерския панаир тази година внедряването на водородни решения и горивни клетки ще бъде промотирано като оптимална стратегия за климатично неутрално производство на енергия и топлина за промишлеността и транспортния сектор", поясняват още организаторите на събитието.

 

Акцентите в съпътстващата програма

 

Hydrogen + Fuel Cells Europe 2024 ще представи и разнообразна съпътстваща изложението програма, акцент в която отново ще бъде ежегодният европейски форум за водородни технологии. Събитието ще предостави широка платформа на експерти, изложители, представители на индустрията, предприемачи, визионери, политици и гости на Хановерския панаир да обсъдят актуални проблеми, възможности и проекти в областта на водородните технологии. На фокус в тематичния обхват на конференцията ще бъдат теми редица ключови теми, като:

 

 • Производство на зелен водород и производни продукти от възобновяема енергия;
 • Въглеродно неутрална промишленост;
 • Приложения на горивните клетки в индустрията и транспорта;
 • Декарбонизация;
 • Когенерация;
 • Нулевоемисионни технологии за авиацията и корабоплаването;
 • Водородни станции за високо налягане в битови, индустриални и транспортни приложения;
 • Бизнес възможности в сферата на водорода и горивните клетки;
 • Бъдещето на енергетиката и околната среда в контекста на водородните технологии;
 • Внос на водород в и от ЕС до 2030 г.;
 • Перспективи за доставчиците;
 • Новости при производствените технологии;
 • Горивни клетки с въздушно охлаждане и техните приложения и др.

 

Сред най-очакваните от международната аудитория моменти в рамките на тазгодишното издание на Хановерския панаир ще бъде и връчването за трети път на престижните награди за ефективност и екологична устойчивост във водородната икономика H2Eco по съвместна инициатива на Немската водородна асоциация (DWV) и Deutsche Messe. Тримата финалисти ще бъдат обявени до 1 април, а церемонията по награждаване ще се състои на 23 април.

 

Срокът за участие в тазгодишното издание на конкурса е удължен до 4 март, а критериите, по които експертното жури ще оценява кандидатите, включват:

 

 • Степен на иновация;
 • Рентабилност на проекта;
 • Икономически принос;
 • Принос за опазване на климата и намаляване на въглеродните емисии.
     
Източник: Hannover Messe

Ключови думи: Хановерски панаир   Hannover Messe   Deutsche Messe   водород   зелен водород   горивни клетки   водородни технологии   декарбонизация  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...