Powerindustry Bulgaria  

Пловдивският филиал на ТУ-София откри покривна фотоволтаична система с модерно оборудване

14.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На официална церемония през изминалата седмица бе открита нова соларна централа на територията на Технически университет - София, филиал Пловдив, изградена за целите на висшето учебно заведение.

 

Фотоволтаичната инсталация е монтирана на покрива на IV-ти учебен корпус, а оборудването от последно поколение на системата е дарено на университета от фирма Enery Bulgaria, която партнира на институцията.

 

Множество ползи от инсталацията

 

Освен за производство на електроенергия за нуждите на сградата, съоръжението ще бъде използвано и в процеса на обучение на студентите, както и за осъществяване на проучвания и научни изследвания, информираха по време на официалното откриване от ръководството на пловдивския филиал на ТУ-София.

 

На събитието присъстваха директорът на Филиала доц. Никола Шакев, заместник-директорът по учебната дейност и академичния състав проф. Въльо Николов, деканът на факултета по електроника и автоматика доц. Митко Шопов, ръководителят на катедра "Електротехника" доц. Станимир Стефанов и управляващият директор на Enery Bulgaria инж. Стоян Петров.

 

 

За бъдещето на електроинженерите

 

Доц. Никола Шакев изказа благодарности на компанията за успешното партньорство и подчерта, че новата система е изключително важна придобивка за учебното заведение. Инж. Стоян Петров изрази увереност, че успешното сътрудничество между фирмата и университета ще продължи, като разкри детайли за мащабните инвестиционни намерения на Enery в областта на възобновяемите източници на енергия и допълни, че секторът ще се нуждае от все по-голям брой професионално подготвени електроинженери.

 

На събитието по откриването на съоръжението присъстваха студенти от IV-и курс на специалност "Електротехника" в университета, които с помощта на новата фотоволтаична централа ще имат възможност да придобият по-широк практически опит в сферата на възобновяемата енергия.

 

     
Източник: ТУ-София, филиал Пловдив

Ключови думи: PV централа   фотоволтаична инсталация   покривна инсталация   ВЕИ   възобновяема енергия   електротехника   електроинженери  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...