Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Портфолиото от ВЕИ проекти под управлението на European Energy надхвърли 3 GW

20.03.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Към началото на 2024 г. датският разработчик на иновативни решения за генериране и оползотворяване на енергия от възобновяеми източници European Energy управлява портфолио от ВЕИ проекти с общ капацитет от над 3 GW. 1,7 GW от мощностите са собственост на дружеството, а останалите са притежавани от негови клиенти.

 

Това съобщават за PowerIndustry-Bulgaria от българското подразделение на компанията, като припомнят, че по същото време миналата година общата инсталирана мощност на ВЕИ съоръженията, управлявани от European Energy, е била 2,3 GW.

 

С големия брой нови централи по цял свят, въведени в експлоатация от дружеството или присъединени към базата му от управлявани проекти през изминалия едногодишен период, значително се увеличава и общият обем на производство на възобновяема енергия от активите под мениджмънта на компанията.

 

Нов фокус при услугите

 

"2024 г. се очертава да бъде вълнуваща за бизнеса ни в сферата на управлението на проекти. Стремим се да правим данните и изводите от обработката и анализите им все по-достъпни в полза на клиентите ни.

 

До неотдавна управлявахме само ВЕИ паркове, с чиято разработка компанията е била пряко ангажирана или такива, които са част от собственото ни портфолио.

 

Вече предлагаме мениджмънт на централи за възобновяема енергия като услуга в помощ на европейския и глобален бизнес, от която може да се възползва всяка фирма, която притежава ВЕИ мощности", коментира изпълнителният вицепрезидент и ръководител на подразделението за управление на активи в European Energy Якоб Готфред Йохансен.

 

Той добавя, че ефективният мениджмънт на толкова мащабен портфейл от проекти в 12 държави включва усилена работа по непрекъснатата поддръжка, мониторинг и обслужване на всички централи в обхвата на управление на компанията – във всяка географска точка и във всеки един момент.

 

Равносметката

 

"Общото количество зелена енергия, произведена от всички управлявани от European Energy активи през 2023 г. достигна 4,2 TWh. Това е категорично доказателство за ефективността на местните ни екипи", подчертава Йохансен.

 

През изминалата година датската компания е утроила обема на производство на ВЕИ електроенергия от изцяло или частично притежавани активи в сравнение с този през 2022 г.

 

Това на практика означава, че дружеството е произвело приблизително толкова зелено електричество за една календарна година, колкото общо през целите три предходни години – от 2020 до 2022 г. включително, поясняват от European Energy.

 

     
Източник: European Energy

Ключови думи: European Energy   ВЕИ   възобновяема енергия   зелена енергия   ВЕИ проекти   управление на проекти   портфолио   активи  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...