Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Аква Джет 2011 предлага помпени системи на Apollo Goessnitz за енергетиката и ВЕИ сектора

21.03.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Немският производител на помпено оборудване за енергетиката и индустрията Apollo Goessnitz е сред ключовите партньори на Аква Джет 2011.

 

Българската компания предлага на пазара у нас продукти от гамата на Apollo с приложения в енергийни централи, предприятия в нефтено-газовия сектор, наземни и офшорни съоръжения, ВЕИ комплекси и др.

 

Обширният каталог от стандартни и процесни помпи на германския бранд обхваща и богат избор от серии и модели, предназначени за използване в производството, химическата промишленост, водоснабдяването и т. н.

 

"Основана през далечната 1863 г., немската компания е пионер сред производителите на помпена техника в Германия. Миналата година Apollo отбеляза своя 160-годишен юбилей.

 

В рамките на успешното си пазарно развитие в международен план фирмата успешно съчетава традиции и иновации с доказания си експертен опит в разработката, инженеринга и производството на процесни помпи и помпени системи по ISO стандарт, както и на едрогабаритни индустриални помпи по API 610 стандарт", коментират от Аква Джет 2011.

 

Изчерпателно портфолио от помпени решения

 

Системи на Apollo Goessnitz се използват в съоръжения с разнообразно предназначение по цял свят, а сред основните им предимства са възможностите за значително повишаване на ефективността и устойчивостта на технологичните процеси чрез икономия на ресурси, допълват от Аква Джет 2011.

 

Гамата на германския производител обхваща:

 

 • Едностъпални стандартни и процесни помпи;
 • Вертикални процесни помпи;
 • Многостъпални стандартни помпи за високо налягане (от 16 до 250 bar);
 • Помпи с разглобяем корпус;
 • Едно- и многостъпални вертикални стандартни помпи;
 • Стандартни помпи със страничен канал;
 • Вертикални стандартни помпи за сух монтаж;
 • Херметически затворени стандартни помпи с магнитен съединител и др.

Продуктите Apollo са изработени от висококачествени материали, като сив чугун, устойчив на износване хромиран твърд чугун, супер дуплекс, титан, NiCr, Inconel и други специални сплави. Те са подходящи за транспорт на вода и широк набор от флуиди, включително течни горива, смазочни масла и т. н.

 

"От Apollo използват най-съвременните методи за разработка в областта на хидравличния и механичния дизайн. Модерната производствена база на предприятието разполага с високоавтоматизиран машинен парк, собствени цехове за абразивно бластиране и боядисване и висококвалифицирани екипи от специалисти в сферата на асемблирането, заваръчните операции и електроинженерството.

 

Готовата продукция се подлага на щателно тестване, включително за безпроблемна работа с двигатели при високи натоварвания, както и за устойчивост на екстремни температури, характерни за приложенията в областта на енергетиката", информират още от Аква Джет 2011.

 

 

Специални помпи и системи за ВЕИ сектора

 

За непрекъснато разрастващия се сектор на възобновяемата енергия германският производител разработва високоефективни и надеждни помпени решения с фокус върху възможностите за дългогодишна безпроблемна експлоатация. Продуктите на компанията включват специализирани помпи за:

 

 • Геотермални процеси;
 • Електролизьори;
 • Биодизел;
 • Синтетични горива;
 • Спомагателни процеси (водно охлаждане, отвеждане на и CO2 и др.);
 • Термопомпи за соларна и вятърна енергия;
 • Съхранение и транспорт на CO2 и т. н.

Наскоро компанията достави помпи за мащабен проект във Френска Гвиана, който стимулира устойчивата енергийна трансформация посредством съхранение на енергия от възобновяеми източници чрез зелен водород. Повече за проекта ще имате възможност да прочетете в PowerIndustry-Bulgaria.com.

 

     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   Apollo Goessnitz   помпи   помпено оборудване   помпени системи   процесни помпи   ВЕИ   енергетика   нефтено газова промишленост  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...