Powerindustry Bulgaria  

Форум за кариерна реализация в сферата на възобновяемата енергия предстои през април

21.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 18 април т. г. в Astoria Grand Hotel в София ще се проведе специализиран форум за професионална реализация във ВЕИ сектора, организиран от сдружение "Соларна Академия България" (Solar Academy) и M3 Communications Group.

 

Събитието под надслов "Презареди кариерата си" 2024 ще събере под един покрив изтъкнати представители на енергийния сектор у нас, включително експерти от бизнеса и индустрията, академичните институции, държавната администрация, неправителствените организации в областта, инвеститори и др.

 

Тематичен обхват на дискусиите

 

В рамките на форума, ориентиран към перспективите и реалните възможности за кариерно развитие в сферата на възобновяемите енергийни източници, ще бъдат обсъдени редица важни за бъдещето на енергетиката теми, включително:

 

  • Енергийният преход и образованието: ключови знания за постигане на целите в енергийната стратегия, предимствата на работата в този сектор и нуждата от подготвени кадри;
  • Преходът към въглеродно неутрална икономика: преквалификация и обучение за работната сила в регионите с висок въглероден отпечатък;
  • Истории на успеха: млади и вдъхновяващи личности във възобновяемата енергетика като образци за следващите поколения;
  • Как да постигнете собствени успехи, използвайки предимствата и възможностите за работа в сектора.

Акцентите в програмата

 

По време на специализирания дискусионен панел, посветен на връзката между енергийния преход и образованието, специалисти от сферата на енергетиката и образователната система ще коментират кои са най-важните знания и умения, с които трябва да разполага един кадър, за да се реализира успешно в сектора.

 

Ще бъдат изтъкнати основните преимущества на заетостта в сферата на възобновяемата енергия. Вниманието на гостите ще бъде насочено и към потребността от добре подготвени специалисти за по-нататъшното развитие на бранша.

 

В обсъждането на темата за прехода към въглеродно неутрална икономика експерти ще дадат примери за успешни инициативи, насочени към намаляване на въглеродния отпечатък на бизнеса и общностите. Участниците ще поставят фокус и върху това как е необходимо да се обучи и преквалифицира работната сила във въглеродно интензивните региони.

 

 

Модулът от програмата, посветен на успешни истории от сектора, ще представи вдъхновяващи личности от ВЕИ енергетиката, които ще споделят своя опит и ще дадат на присъстващите насоки за пълноценно кариерно развитие и израстване в бранша.

 

Организаторите на форума са предвиди и възможности за представяне на иновативни проекти и студентски инициативи във връзка с енергийния преход, както и обучителни сесии за ученици и студенти, водени от професионалисти в сектора. Събитието "Презареди кариерата си" ще включва и тематични работилници, насочени към придобиването на умения за разработване на иновации и предприемачество в областта на възобновяемата енергия.

 

За участие в кариерния форум е необходима предварителна регистрация тук.

 

     
Източник: Solar Academy; снимки: Solar Academy, Dreamstime

Ключови думи: Solar Academy   Соларна Академия България   Презареди кариерата си   ВЕИ   енергетика   възобновяема енергия   кариерен форум  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...