Powerindustry Bulgaria  

Sonnis Energy България представи добри практики от фотоволтаичния сектор в ТУ-София

27.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Представители на Sonnis Energy България взеха участие в специализирано събитие в Техническия университет в София, посветено на новостите в развитието на соларните технологии и опита на компанията в реализацията на PV проекти.

 

Срещата под надслов "Бъдещето на инженеринга: най-добри практики от фотоволтаичния пазар – прогнози и практически подходи", организирана от Фактултета по автоматика (ФА) и Факултета за английско инженерно обучение (ФАИО) към ТУ-София с безвъзмездното партньорство на Sonnis Energy България, се проведе вчера в сградата на висшето учебно заведение.

 

Основните теми

 

Акцент в презентацията бяха решения за бъдещето на PV производството, включително технологии за автоматизация на ключови задачи при експлоатацията на фотоволтаични централи за битови, търговски и индустриални цели. От компанията насочиха вниманието към покривните инсталации като универсално приложимо, гъвкаво и икономически ефективно решение за устойчиво производство на енергия за собствените нужди на частни и обществени обекти.

 

Специалистите от Sonnis Energy България представиха пред гостите на събитието добри практики от реализирани в страната и по света проекти и споделиха важни изводи от опита си на българския и международния пазар. Те акцентираха и върху ролята на инвестициите във възобновяема енергия като общо решение на две съществени предизвикателства – опазване на климата и околната среда и постигане на енергийна независимост.

 

 

Повече за компанията

 

Sonnis Energy България е съвместно дружество на немската компания за инженеринг, доставки и изграждане на фотоволтаични централи Sonnis Energy и българския системен интегратор Kontrax.

 

Съоснованата от българи в Германия фирма, която стъпи на родния пазар в началото на миналата година, изгражда фотоволтаични проекти и цялостни PV решения "до ключ" за частни и бизнес клиенти. Sonnis Energy България предлага консултантски услуги, предпроектни проучвания, проектиране, административно съдействие, изграждане, монтаж и обслужване.

 

     
Източник: Sonnis Energy България

Ключови думи: Sonnis Energy   Sonnis Energy България   Sonnis   Сонис Енерджи България   Сонис Енерджи   Сонис   соларна енергия   фотоволтаични централи   PV инсталации   ВЕИ   покривни соларни инсталации   ТУ-София  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...