Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

European Energy стартира изграждането на първия си соларен проект в Австралия

29.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Датският разработчик на ВЕИ проекти European Energy даде старт на строителните дейности по първия си соларен парк в Австралия.

 

След приключването си през 2025 г. PV съоръжението с планиран капацитет 56 MW ще бъде първата централа на компанията, въведена в експлоатация в страната, съобщиха специално за PowerIndustry-Bulgaria.com от European Energy България.

 

Иновации и устойчивост

 

Ситуиран в гр. Хюм в щата Виктория, в близост до езерото Мокоан (Mokoan), соларният парк е проектиран да осигурява електроенергия на над 15 хил. домакинства в региона. Проектът ще допринесе за спестяването на повече от 85 хил. тона въглеродни емисии, допълват от компанията. В обекта ще бъдат монтирани двулицеви фотоволтаични панели, които ще спомогнат за по-високата производителност на съоръжението.

 

"Вълнуваме се да започнем строежа на първия си соларен парк в Австралия. За нас това е началото на множество проекти в страната. Нямаме търпение да вложим експертизата си в разработката на ВЕИ решения, инженеринга, изграждането, финансирането и експлоатацията на PV централи в постигането на целите за възобновяема енергия на австралийската държава", коментира Катриона Маклауд, мениджър на European Energy за Австралия.

 

Фотоволтаичният парк Mokoan получи зелена светлина за изграждане от местната управа през 2018 г. Две години по-късно Департаментът по околна среда, земи, води и планиране на щата Виктория одобри и последващо разширение на проекта. "Изборът на терен за обекта – парцел с площ от 94 хектара, използван в миналото предимно за пасище, е още едно свидетелство за ангажимента на European Energy към устойчивото развитие на региона", коментират от компанията.

 

 

Австралия като обещаващ пазар за ВЕИ проекти

 

Финансирането на проекта е осигурено чрез заем от клона на Norddeutsche Landesbank (NORD/LB) в Сингапур, като се очаква процедурата да се придържа към принципите за отпускане на "зелени" заеми на асоциацията на кредиторите в региона на Европа, Близкия Изток и Азия Loan Market Association. NORD/LB функционира под бранда MLAUB като банка за "зелено" структуриране, доставчик на акредитиви, хедж фонд и пазарен агент.

 

"Квалифицираният ни екип, отговорен за изграждането на соларната централа Mokoan, ни дава увереност в успеха на проекта. Австралия е обещаващ пазар за решения в сферата на възобновяемата енергия.

 

Към момента активно работим по бъдещи проекти с общ планиран капацитет 5 GW в страната, както и върху концепции за още 3 GW мощности, които са в процес на одобрение, а реализацията им е предвидена през следващите години", разкрива Торвалд Спанггаард, изпълнителен вицепрезидент "Развитие на проекти" в European Energy.

 

     
Източник: European Energy

Ключови думи: European Energy   соларна централа   соларен парк   фотоволтаична централна   ВЕИ   възоибновяема енергия   Австралия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...