Powerindustry Bulgaria  

Хановерският панаир ще представи цялостната електрификация като път към въглеродно неутралната индустрия

Тазгодишното издание на водещата международна платформа за индустриални технологии Hannover Messe, което ще се проведе от 22 до 26 април в изложбения и конгресен център в Хановер, ще включва специална зона, посветена на цялостната електрификация.

 

Експозицията "All Electric Society Arena" (AES Arena) е организирана от германската асоциация на електротехническата и електронната индустрия ZVEI. В нея ще се включат още организаторите на световния панаир от Deutsche Messe, немската комисия за електротехнически, електронни и информационни технологии (DKE), както и водещи компании от сектора.

 

Сред тях ще бъдат Eaton, Finder, Harting, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Rittal, Schneider Electric, Siemens и Wоhner, разкриват още от панаирното дружество.

 

Какво ще предложи програмата?

 

По време на предстоящото издание на Хановерския панаир за първи път ще бъде презентирана в такъв голям мащаб концепцията за цялостна електрификация като подход към въглеродно неутралната индустрия на бъдещето.

 

"Целта на специалната зона AES Arena е да насочи вниманието към възможностите за електрифициране на максимално много приложения чрез енергия от възобновяеми източници, както и върху практическото внедряване на такива решения. В рамките на богатата дискусионна и презентационна програма експерти от индустрията, научноизследователския сектор и институциите ще обсъдят как бъдещето ни ще става все по-електрифицирано", коментира Гюнтер Кошник от ZVEI.

 

Арената на електрификацията по време на Hannover Messe 2024 ще бъде разположена в непосредствена близост до щанда на асоциацията (B58) в зала 11 на изложбената палата.

 

 

Визията за климатична неутралност

 

"Визията на ZVEI за изцяло електрифицирано общество, която ще бъде във фокуса на специалната експозиция, отразява ангажимента на индустрията към постигането на климатичните цели.

 

Директната електрификация на разнообразни процеси, както и комбинирането на иновативни решения, като интелигентни системи за съхранение, съоръжения за производство на водород и Power-to-X технологии, ще изиграят съществена роля за осъществяването на тази визия. Хановерският панаир ще представи един енергийноефективен сценарий за постигането на климатично неутрална индустрия", допълват от ZVEI.

 

Организаторите на изложението определят въглеродно неутралните индустриални технологии като идеална рамка за всички инициативи, свързани с основната тема на тазгодишното издание "Енергия за устойчива индустрия".

 

Сред останалите теми на събитието ще бъдат Industry 4.0 и Manufacturing-X – визията за дигитално свързано производство, енергийни решения за промишления сектор, цифровизация, изкуствен интелект, машинно самообучение, водородни технологии, горивни клетки и др.

 

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Хановерски панаир   Hannover Messe   Deutsche Messe   електрификация   въглеродна неутралност   ВЕИ   енергийна ефективност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...