Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Фирмени публикации

Фирма Ханджиев предлага на пазара носителни и опъвателни композитни стълбове под търговската марка Power-line

Фирма Ханджиев, проектира и доставя широка гама от технически решения за сектора на енергетиката от 1992 г. насам.

 

Компанията предлага на пазара у нас носителни и опъвателни композитни стълбове под търговската марка Power-line.

 

Модулните стълбове, изработени от фиброармирани полимери (FRP), са собствена разработка, патентована конструкция, като фирмата ги произвежда в един от най-големите заводи за стълбове в Европа.

 

Те са част от продуктовата гама на фирма Ханджиев от 2019 г. Вече 5 години са в експлоатация в мрежите на ЕР Юг и ЕРП Север, като надеждна алтернатива за постоянна или аварийна замяна на бетонни носителни и стоманорешетъчни опъвателни стълбове, коментира специално за PowerIndustry-Bulgaria управителят на компанията инж. Иван Ханджиев.

 

Предимства

 

Сред отличителните характеристики на стълбовете Power-line е модулната им конструкция. Тя се състои от три сегмента, всеки от които е с максимална дължина 5 m и максимално тегло 60 kg. Общото тегло на стълба е 140 kg. Издържаната върхова сила на съоръженията е 15 kN.

 

Подходящи са за монтаж на максимална надморска височина от 2500 m, при температури от -60°C до +40°C и 100% влажност.

 

Стълбовете нямат аналог на пазара и конструкцията им е патентована. Експлоатационният им живот е повече от 80 г. без обслужване. Монтират се в изкоп без бетонов фундамент или с анкерни болтове върху съществуващ такъв на стомано-решетъчен стълб, допълват от фирмата.

 

През годините фирма Ханджиев извършва активна научноизследователска и развойна дейност в областта на електропроводите 20 - 400 kV, като притежава сертификати и за четири полезни модела за сектора на енергетиката – за иновативна моноконзола, звездовиден дистанционер, модулни композитни стълбове 20 kV и система за предпазване от ефекта "корона" за ВЕП 400 kV.

 

Широко портфолио от продукти и услуги

 

Компанията разполага с над 30 години опит в търговията и доставката на оборудване, материали и продукти за проектиране, изграждане и експлоатация на електроенергийни съоръжения.

 

Фирменият каталог включва силиконови изолатори и дистанционери за напрежение 110 – 400 kV, вентилни разрядници за напрежение 10 – 400 kV, вакуумни прекъсвачи, реклозери с въздушна и SF6 (елегазова) изолация, мощностни и секционни (тип РОС) разединители с телеуправление за 20 kV, силиконови изолации за проводници, клеми, кабелни глави и друго оборудване, захранващи трансформатори 24/0,22 kV и др.

 

Сред предлаганите от фирмата услуги е разработката на нови полимерни стълбове за електропроводи, както и проектирането, доставката и монтажът на аварийни стълбове за напрежение (20 - 110 kV).

 

 

Партньори и проекти

 

Компанията е представител за България на редица световни производители на електротехнически материали и електрооборудване, сред които предприятия от Европа, Азия и Северна Америка.

 

Ханджиев ЕООД е единствен доставчик на силиконови проходни изолатори с RIP изолация за напрежение 110 kV в България, като 87 изолатора са в експлоатация в ЕРМ Запад (ЧЕЗ България), Лукойл Бургас и ЕРП Север.

 

Фирмата е изпълнила множество ключови проекти с национален и международен обхват, включително за АЕЦ Козлодуй, ЕСО, ЕР Юг и ЕРП Север, украинското Министерство на енергетиката, УкрИнтерЭнерго, киевския метрополитен, украинските вътрешни войски и др.

 

"Излизаме от рамките на рутината и традициите, за да приложим най-новите тенденции, да скъсим сроковете и намалим драстично разходите на клиентите си. Подбираме материали и елементи за изграждането на електрически съоръжения така, че да съчетаем надеждност, най-добрата цена, бързина и ефективност в най-оптималните решения", обобщават от фирма Ханджиев.

 

 


 

Ханджиев ЕООД
гр. Варна, п.к. 9001
Район "Одесос", ул. Стефан Караджа № 8
+359 89 976 5044
handjiev@abv.bg
https://www.power-line.bg/

 

     
Източник: Ханджиев

Ключови думи: Ханджиев   Power-line   носителни стълбове   опъвателни стълбове   композитни стълбове   електроенергийни съоръжения   електротехнически материали   електрооборудване  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

ЕСО търси фирма за ремонт на ВЛ 110 kV "Цар Самуил"


Използване на елегаз в електроенергийните съоръжения


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Фирмени публикации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...