Powerindustry Bulgaria  

Mitsubishi HC Capital официално придоби една пета от акциите на European Energy

23.05.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

European Energy и Mitsubishi HC Capital финализираха сделката на стойност приблизително 700 млн. евро за прехвърляне на 20% от собствеността на датската компания в портфейла на японското дружество, след като получиха очакваното одобрение от регулаторните органи.

 

Това съобщиха специално за PowerIndustry-Bulgaria.com от българското представителство на скандинавския ВЕИ интегратор.

 

Свеж капитал за бъдещия растеж на компанията

 

Транзакцията, която вече е факт, добавя към собствения капиталов ресурс на European Energy свежи средства от издаването на над 72 млн. нови акции, всяка с номинална стойност от 1 датска крона. Те ще бъдат използвани за допълнително разширяване на пазарните позиции на компанията в глобален план, разкриват от ръководството й.

 

С официализирането на продажбата Mitsubishi HC Capital придобива и приблизително 2,8 млн. акции от трите основни акционера на European Energy. За да създадат още по-стабилна база за бъдещото си партньорство, двете организации се договориха заместник-управителят на японската корпорация Кеиро Тамате да стане член на управителния съвет на European Energy.

 

Тласък напред в борбата с климатичните промени

 

"Стратегическото сътрудничество с Mitsubishi HC Capital ще утрои капитала ни, което ще ни позволи допълнително да затвърдим ролята си на двигател на зеления енергиен преход. Международното присъствие на азиатската корпорация и далновидната й политика ще бъдат безценно допълнение към програмата ни за бъдещ пазарен ръст", коментира Йенс Дуе Олсен, председател на борда на директорите на European Energy.

 

"Нетърпеливи сме да започнем тази нова глава в историята на компанията. Колаборацията с Mitsubishi HC Capital допълнително ще ускори растежа ни и ще засили влиянието ни в борбата с климатичните промени", добавя съоснователят и главен изпълнителен директор на European Energy Кнуд Ерик Андерсен.

 

"European Energy се отличава с огромен потенциал. Ето защо се вълнуваме да допринесем с експертизата и познанията си към следващия период в развитието й", обобщава Такуджи Нарусе, управляващ изпълнителен директор и ръководител на дивизията за околна среда и енергетика в Mitsubishi HC Capital.

 

     
Източник: European Energy

Ключови думи: European Energy   Mitsubishi HC Capital   ВЕИ   възобновяема енергия   ВЕИ проекти  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...