Powerindustry Bulgaria  

Hyundai E&C проучи възможности за партньорство с България в ядрения сектор на Nuclear Power Roadshow 2024

27.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 25 и 26 юни в хотел Hilton в столицата се проведе мащабно събитие с фокус върху ядрената енергетика - организираното от Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C) Nuclear Power Roadshow 2024.

 

Цел на двудневното роудшоу беше полагането на основи за създаване на верига на доставките в сферата на ядрената енергия в България, както и осигуряване на платформа за създаване на бизнес възможности и ползотворни партньорства между компанията и родни фирми и организации във връзка с проекта за нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

 

Цялостна стратегия за развитие в България

 

С форума от Hyundai E&C дадоха старт на цялостната си стратегия за развитие у нас, а сред водещите акценти в рамките на програмата бяха тематична конференция, бизнес срещи, сесии за набиране на персонал и консултации със студенти от водещи университети, както и със специалисти по подбор на кадри за изграждане на мрежа от човешки ресурси.

 

В събитието взеха участие повече от 120 местни компании и общо над 300 гости, сред които представители на българското правителство и академичните среди, дипломати от България и Южна Корея, представители на родния ядрен сектор и строителния бранш, научноизследователски институции, студенти и т. н.

 

В рамките на роудшоуто от Hyundai E&C подписаха меморандуми за разбирателство с Камарата на строителите в България и със строителното дружество Главболгарстрой, с които целят да улеснят сътрудничеството с местни компании и организации в области като технически обмен, съвместно участие в местни проекти във и извън сектора на ядрената енергетика, инициативи за корпоративна социална отговорност и програми за принос към общностното развитие.

 

Проектът за нови мощности

 

Преди основното събитие на 25 юни се проведе и кръгла маса, на която Hyundai E&C декларира ангажимента си за успешно изпълнение на проекта за нови мощности в атомната електроцентрала. Той включва добавянето на два големи ядрени реактора AP1000 на Westinghouse на съществуващата площадка в Козлодуй.

 

Корейската корпорация успешно премина предквалификационния етап по процедурата през февруари и сега продължава с необходимите стъпки за следващата фаза, като полага всички усилия за осигуряване на договора за строителство, посочиха от компанията.

 

 

Широки възможности за партньорство в енергетиката

 

По време на визитата си в България президентът и главен изпълнителен директор на Hyundai Engineering & Construction Йънг Джун Юн се срещна и с президента на България Румен Радев, който изказа очаквания за сътрудничество с компанията не само в мащабни ядрени проекти от следващо поколение, но и по цялата ядрена верига на стойността.

 

"Hyundai Motor Group, към която принадлежи Hyundai Engineering & Construction, е глобална автомобилна компания, която демонстрира забележително присъствие в България. Надявам се да обсъдим начини за задълбочаване на партньорството с групата. Освен това очаквам да се проучат възможностите да разширим партньорството и в други области като възобновяема енергия, инфраструктура, хидроенергия и съоръжения за съхранение на енергия", допълни президентът Радев.

 

"Hyundai E&C силно се надява да се превърне в най-добрия партньор за АЕЦ "Козлодуй", който е ключов източник на енергия за българския народ. Това наше роудшоу цели да проучи възможностите за сътрудничество с водещи български компании и наемането на талантливи местни професионалисти като важен етап от засилването на сътрудничеството между Южна Корея и България", поясни Йънг Джун Ю.

 

     
Източник: M3 Communications Group

Ключови думи: Hyundai E&C   Nuclear Power Roadshow   АЕЦ Козлодуй   ядрена енергия   ядрена енергетика   нови мощности  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Бизнес
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...