Powerindustry Bulgaria  

Eustream се присъедини към Централноевропейския газоразпределителен център

17.09.2012   |   Бизнес
 

Словашкият оператор на газопреносна мрежа Eustream придоби 15% дял в Централноевропейския газоразпределителен център (CEGH), съобщиха от компанията за Powerindustry-Bulgaria.com. OMV Газ и Енергия вече ще имат 65% дял в CEGH, а Виенската фондова борса – 20%. В бъдеще не се изключва участието и на други производители на природен газ.

"Присъединяването към CEGH е важна крачка напред, която допълва традиционната ни позиция на основен газов коридор за Европейския съюз. Участието във водещата платформа за търговия с газ в Централна Европа е логично следствие на дейностите ни като един от най-важните оператори в региона", каза Гунар Лоуенстен, член на борда на директорите на Eustream.

Централноевропейският газоразпределителен център, който предлага на търговците лесен достъп до търговията с газ, е един от водещите газоразпределителни центрове в Европа. От създаването му през 2005 г. членовете на CEGH вече са нараснали до 147. Търговският обем на CEGH през 2011 г. е приблизително 40 bcm, а през първата половина на 2012 г. той бележи ръст от 23% в сравнение с предходната година.

     
Източник: Eustream

Ключови думи: Eustream   CEGH   газопреносна мрежа   газоразпределение   природен газ  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...