Powerindustry Bulgaria  

GE произведе стотната аеродериватна електроцентрала на колела

21.09.2012   |   Технологии
 

GE отпразнува днес производството на стотната аеродериватна газова турбина от мобилната серия ТМ2500, монтирана на платформа за влекач, съобщиха от компанията.

Известна в енергийната индустрия като "електроцентралата на колела", турбината ТМ2500 бе представена за първи път преди малко повече от десетилетие. Стотният брой излезе от поточната линия в завода на GE във Верешагихаз, Унгария – едно от двете места, в които GE произвежда ТМ2500. Другото производствено съоръжение на GE за тези турбини е Хасинтопорт, разположено край Хюстън, щата Тексас, САЩ.

"Бързо, ефективно, надеждно производство на енергия – това са отличителните черти на модела ТМ2500 и днес ние празнуваме важно събитие, тъй като тези продукти посрещат нуждите на клиентите от бърза, временна или спешна енергия", заяви Дарил Уилсън, президент и главен изпълнителен директор на звеното за аеродериватни газови турбини на GE Power & Water.

TM2500 е мобилна версия на друга аеродериватна газова турбина – LM2500, която е гръбнакът на цялата глобална серия от подобни устройства откакто излиза на пазара през 1969 г.

Днешната най-нова версия (ТМ2500+) бе усъвършенствана през 2010 г., за да се постигне по-голяма мощност, като в същото време цялото оборудване е по-компактно и заема два контейнера вместо четири. Подобрена бе взаимната обвързаност на елементите за по-бързо инсталиране и пускане в експлоатация. Турбината може да достигне мощност до 31 MW и да бъде инсталирана само за няколко дни, обясняват производителите.

ТМ2500+ предлага гъвкавост за използване на множество горива, включително природен газ и течни дестилатни горива, като същевременно лесно се превключва в режим на работа от 50 Hz на 60 Hz и обратно. Пълна мощност може да бъде достигната за по-малко от 10 минути, а емисиите на азотни окиси са сведени до 25 ррm (части на милион) при впръскване на вода. Когато работи на природен газ, при базова мощност съгласно ISO, ТМ2500+ има ефективност от 37% в режим 60 Hz и 35% при режим 50 Hz, с впръскване на вода за контрол на емисиите на азотен окис.

     
Източник: GE

Ключови думи: GE   турбини   газови турбини   електроцентрали  

Област: Технологии  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...