Powerindustry Bulgaria  

Два нови продукта представи ЦЕРБ на Международния технически панаир

03.10.2012   |   Събития
 

По време на Международния технически панаир, ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД (ЦЕРБ) представи два нови продукта - интегрирана система за дистанционен вибрационен мониторинг и диагностика FIS-AT EL 2000 и SCADA системата CBC NG, съобщиха за PowerIndustry-Bulgaria.com от компанията.

„Системите за мониторинг на вибрации са ефективни за намаляване на общите разходи за експлоатация и ремонт на всички видове въртящи се машини”, информират те. „Мониторингът на вибрационните нива с течение на времето позволява на добре подготвен инженер да установи зараждащи се проблеми, преди да възникне сериозна повреда. Машинните повреди и скъпоструващи забавяния на производството могат да бъдат предотвратени. Вибрационният анализ се използва като инструмент за определяне на състоянието на оборудването и на конкретната причина за експлоатационните проблеми на машините. Това ускорява ремонта и намалява разходите за поддръжка и дава възможност ремонтите да бъдат планирани”, допълват от ЦЕРБ.

Другата представена система бе CBC NG - цялостна SCADA система за ефективно управление на реактивните мощности в преносната електрическа мрежа. „Тя подобрява качеството и ефективността на системите за електрическа енергия, свежда загубите на мощност до минимум и прави експлоатацията на мрежите по-рентабилна. Използването на системи, базирани на технологията за дигитален контрол, предоставя адаптивно и оптимизирано решение за постигане на контрол и наблюдение. CBC NG включва иновативен регулатор на кондензаторен блок за разпределителни подстанции за високо и средно напрежение, защитена SCADA мрежа и набор от интегрирани, усъвършенствани софтуерни решения за централизирано управление, мониторинг и анализ”, споделят от компанията.

     
Източник: ЦЕРБ; снимка: TLL Media

Ключови думи: ЦЕРБ   вибрационен мониторинг   системи за мониторинг   SCADA  

Област: Събития  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...