Powerindustry Bulgaria  

EVN проведе третия си форум за бизнес клиенти

12.10.2012   |   Събития
 

Между 8 и 10 октомври т. г. EVN България проведе трето издание на форума EVN Бизнес дни, насочен към бизнес клиентите на дружеството в Югоизточна България.

Основна тема на форума бе либерализацията на електроенергийния пазар в България за потребители, присъединени на средно напрежение, съобщиха от компанията.

EVN Бизнес Дни 2012 се проведе последователно в градовете Пловдив, Бургас и Стара Загора. Над 320 представители на различни фирми и институции от Югоизточна България посетиха бизнес срещите и разговаряха с мениджъри и експерти от EVN България.

В рамките на презентацията и последващите дискусии участниците се запознаха с последните законови промени по отношение на функционирането на електроенергийния пазар в България. С влезлите в сила промени от юли 2012 г. в Закона за енергетиката всички обекти, захранващи се на ниво средно напрежение (фирми и стопански обекти) предстои да излязат на свободния пазар, с което имат възможност за избор на доставчик на електроенергия. В тази връзка представители на мениджмънта и експерти на EVN България предоставиха на бизнеса информация за условията и взаимоотношенията на либерализиран пазар, неговите възможности и предизвикателства, критични фактори на успеха и др.

Гости и партньори на тазгодишния форум бяха Иванка Диловска, председател на управителния съвет на Институт за енергиен мениджмънт, Виктория Поповска, ръководител управление ‘Електроенергиен пазар’ в Електроенергиен системен оператор ЕАД, Константин Стаменов, председател на управителния съвет на Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори, както и компании, които вече закупуват електроенергия на свободния пазар.

Форумът EVN Бизнес дни се провежда от 2010 г. с цел обмен на информация и опит относно ключови теми от енергийния сектор, имащи влияние върху дейността на бизнес и институции.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   електроенергиен пазар   електроразпределение  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...