Powerindustry Bulgaria  

Посланикът на Франция Ксавие Лапейр дьо Кабан посети ДП РАО - 24.02.2014

24.02.2014   |   Начало»Събития
 

Официална среща се състоя в ДП РАО между изпълнителния директор Дилян Петров, председателя на Управителния съвет Петър Димитров, експерти на ДП РАО и делегация на посолството на Франция в България. Тя бе проведена по инициатива на френската страна и с личното участие на Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан, Посланик на Франция в България.

Основна тема на разговорите беше развитието на ядрената енергетика, като акцент бе поставен върху управлението на радиоактивните отпадъци, генерирани от работата на ядрените инсталации и извеждането от експлоатация на спрени мощности.

Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан и членовете на делегацията изразиха готовност за съдействие при споделяне на опита на Франция, като страна с високо развита ядрена енергетика и дългогодишна практика в управлението на РАО. Те анонсираха и предстоящ в България форум с участието на френски организации в областта на ядрената индустрия.

     
Източник: ДП РАО

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...