Powerindustry Bulgaria  

Започна обновяването на първите обекти по проект ''Енергийно обновяване на българските домове''

28.04.2014   |   Проекти
 

Дейностите по обновяването на първите сгради чрез финансовата подкрепа на проекта за  "Енергийно обновяване на българските домове" вече са в ход, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Блок №10 на ул. Чарлз Дарвин № 3 в район Изгрев и блок 17 в район Илинден, ж.к. Захарна фабрика са двете здания, по които започнаха стрително-монтажните работи.

"Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване", уточняват от Министерство на регионалното развитие.

Изпълнител на строително-монтажните работи на двата обекта е Билдинг компани. Обектите трябва да бъдат завършени в срок от 120 дни, като общата стойност на договора за СМР е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени общо 180 многофамилни жилищни сгради.

     
Източник: МРР

Ключови думи: саниране   енергийно обновяване   Билдинг компани  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...