Powerindustry Bulgaria  

EVN България вече е активен координатор на специални балансиращи групи

04.06.2014   |   Бизнес
 

От 1 юни т. г. EVN България стартира изпълнението на задълженията си на активен координатор на специални балансиращи групи, съобщиха от електроразпределителното дружество.

"Следвайки това задължение, EVN EC ще бъде координатор на три специални балансиращи групи. Групата на крайния снабдител ще включва клиентите на крайния снабдител и технологичните загуби на електроразпределителното предприятие. Специалната балансираща група на ВЕИ ще включва производителите на енергия от възобновяеми източници (ВИ) и от високоефективно комбинирано производство (ВЕКП) на топлинна и електрическа енергия, с които дружеството има сключен договор за изкупуване на енергията", уточняват от EVN България.

Дружеството има задължение да поеме и функцията координатор на СпБГ, която включва всички крайни клиенти, на които доставя електрическа енергия като доставчик от последна инстанция (EVN EC-ДПИ).

"Либерализираният пазар на електрическа енергия дава възможност на ВИ/ВЕКП производителите да сменят настоящия си координатор на балансираща група, както и на клиентите на ДПИ – да сменят настоящия си доставчик на електрическа енергия и координатор на балансираща група при изпълнение на съответната процедурата по ПТЕЕ", допълват от дружеството.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   балансиращи групи   либерализация   енергиен пазар  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...