Powerindustry Bulgaria  

Hitachi и ABB подписват договор за създаване на съвместно предприятие за HVDC в Япония

24.06.2015   |   Бизнес
 

Hitachi и групата ABB, с водещи позиции в областта на автоматизацията, подписаха официален договор за създаване на съвместно предприятие за изграждане на постояннотокови мрежи високо напрежение (HVDC) в Япония. Очаква се новото дружество да бъде основано през август след одобрение от регулаторните органи. Hitachi ще притежава 51% от него, а ABB - 49%.

Съвместното предприятие ще бъде със седалище в Токио. ABB ще предостави най-новото оборудване в областта на HVDC, а Hitachi ще бъде главен изпълнител, като поеме цялата отговорност за системите за постоянен ток – от проектирането до доставката на оборудването и изграждането, а също и за сервиза по време на експлоатация. Целта е да се разширят възможностите на съществуващите електропреносни мрежи в Япония, като се обединят опита на Hitachi в управлението на проекти и поддържането на високи стандарти за качество с водещите технологии на ABB в областта на HVDC и възможностите за изграждане на комплексни решения за автоматизация.

Стратегическото партньорство между двете компании ще допринесе за развитието на енергийната система на Япония. Hitachi и ABB ще проучат възможностите за по-нататъшно задълбочаване на отношенията и разширяване на бъдещото сътрудничество и в други сфери.

Под въздействието на фактори като все по-широкото използване на съоръжения за добиване на енергия от възобновяеми източници и предстоящите реформи в електроенергийната система, HVDC намират все по-голямо приложение в Япония – например за свързването към мрежата на ветрогенераторни паркове, разположени в морето, а също и за междурегионални връзки, когато съответните мрежи са с различни характеристики.

В рамките на сътрудничеството между Hitachi и ABB ще се използва преди всичко по-новата технология за HVDC с преобразуватели на напрежение (Voltage-Source Converter HVDC), която вече е широко разпространена по света. Така ще се избегнат трудностите при работата с по-старата технология за HVDC с преобразуватели с линейна комутация (Line-Commuted Converter HVDC), която преобладава в Япония днес. Новата технология дава възможност и за контролиране на реактивната мощност или за стартиране на променливотоковата система при отпаднало захранване в мрежата.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   AББ   Hitachi   високоволтови електропроводи   високоволтови мрежи  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...