Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Кръгла маса на тема Европейската енергийна сигурност и предизвикателствата за България

09.09.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 9 септември т.г. в "Дом на Европа", София се проведе кръгла маса на тема Европейската енергийна сигурност и предизвикателствата за България, организирана от Европейския либерален форум и Фондация за свободата „Фридрих Науман“  в партньорство с FORES, Швеция и NEOS-Lab, Австрия. 
 
Участие в събитието взеха експерти от Северна, Централна Европа и България, които обсъдиха предизвикателствата за осигуряване на енергийна сигурност на страната и възможността за евентуално присъединяване към Европейския енергиен пазар. Акцент на срещата беше нуждата от обща европейска енергийна политика за всички държави членки на ЕС. 
 
Като въведение в темата бе обърнато детайлно внимание на България и зависимостта на страната от външни енергийни източници, в частност природен газ. Обсъдени бяха и митовете относно българския енергиен сектор, както и приносът на България към Европейския енергиен съюз.
 
"Въпреки че с оглед на общата европейска зависимост от външни енергийни източници България има нисък индекс на рискова зависимост от външни енергийни източници (REES – Risky external energy supply), страната ни има високо потребление на природен газ, който почти изцяло е вносен", коментира ас. Проф. Елена Палцева от Стокхолмския институт по икономики в преход.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Фондация за свободата Фридрих Науман   Европейска енергийна сигурност   Европейски енергиен пазар   енергийна зависимост   рискова зависимост   risky external energy supply index  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Събития

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...