Powerindustry Bulgaria  

ICGB избира инженер-консултант по проекта за интерконектора Гърция-България

ICGB стартира процедурите за възлагане на обществени поръчки, необходими за начало на строителство на интерконектора Гърция-България през 2018 г. Дружеството откри процедура за избор на инженер-консултант за проект "Изграждане на Междусистемна газова връзка Гърция-България", като до края на т.г. ICGB ще обяви и още ключови обществени поръчки, гарантиращи стартиране на строителството, включително за доставка на тръби и за работно проектиране, доставка и строителство.
 
Настоящата поръчка обхваща избор на инженер-консултант с цел съдействие на възложителя за реализацията на проекта IGB от провеждането на търговете и по време на строителството до момента на пускане на газопровода в експлоатация, както и управление на всички свързани с проекта основни договори, включително договора за доставка на линейни тръби и договора за възлагане на работното проектиране, строителството и доставки. Прогнозната стойност е 8,45 млн. евро без ДДС.
 
Възложените дейности ще се изпълняват на два етапа – по време на провеждането на процедурите за възлагане на основните договори и в последствие при изпълнение на същинското строителство.
 
Междусистемната газова връзка Гърция-България предвижда изграждането на газопровод, който пряко ще свързва националните газопреносни мрежи на Република Гърция и Република България. За осъществяването на проекта е предвидено съфинансиране в размер на 45 милиона евро по Европейската енергийна програма за възстановяване.
     
Източник: ICGB; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ICGB   IGB   интерконектор   Гърция-България  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...