Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про реконструира възлова станция Добрич 2

29.11.2017   |   Проекти
 
Енерго-Про завърши успешно първи етап на проекта за реконструкция и обновяване на съоръжения от електроразпределителната мрежа във възлова станция Добрич 2. Проектът стартира в края на септември т.г. и е на стойност 350 000 лв.
 
В рамките на първата част са сменени действащите прекъсвачи с нови вакуумни устройства от последно поколение, които са със значително по-високо качество и отговарят на най-строгите екологични изисквания. Извършена е подмяна на разединителите средно напрежение. Механичните защити във възловата станция са заменени с цифрови релейни защити, чието основно преимущество е, че позволяват да се ограничи района на прекъсване на електрозахранването при възникване на авария и по този начин значително намаляват броят на клиентите, които търпят неудобства.
 
В рамките на втори етап на проекта се предвижда подмяна на вторично оборудване, като токоизправители и поддържащи акумулаторни батерии, които са важни за безаварийната работа на съоръженията. Ще бъдат изградени и телемеханични управляеми системи, които позволяват дистанционно управление на енергийните обекти. Този етап ще завърши до края на ноември.
     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   възлова станция   Добрич 2  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...