Powerindustry Bulgaria  

АОБР договори реформи в сектор енергетика

14.02.2018   |   Събития
 
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) съобщи, че е договорила с правителството извършването на реформи в сектор енергетика.
 
Представители на работодателските организации се срещнаха на 6 февруари т. г. в Министерския съвет с министър-председателя Бойко Борисов, председателя на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, заместник министър-председателя Томислав Дончев, министрите Владислав Горанов, Теменужка Петкова и ръководителите на НЕК, БЕХ, АЕЦ и БНЕБ. По време на срещата са били приети основните предложения на на работодателите, като е било договорено след 15 дни да се проведе нова среща за оценка на изпълненото до момента.
 
Договорени реформи включват: законодателни промени, които ще извадят на свободния пазар производители, които до този момент са продавали енергия на преференциални цени; дружествата в енергетиката да предлагат на свободния пазар отделно дневна и нощна енергия вместо 24-часови профили; да се прекратят договорите за преференциални цени с т. нар. американски централи; разпределителните дружества да купуват технологичните загуби на свободен пазар вместо с регулирана квота от КЕВР.
     
Източник: АОБР

Ключови думи: АОБР   КЕВР   работодателски организации   Закон за енергетика  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...