Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ Разпределение реализира мащабни проекти за електрозахранването на София - 05.12.2018

05.12.2018   |   Начало»Проекти
 

ЧЕЗ Разпределение съобщи, че приключва два от най-значимите за електрозахранването на София проекти за 2018 г. – подмяната на кабел 110 kV Драгалевци и реконструкцията на подстанция Витоша. Инвестицията в двата обекта е на обща стойност 6,3 млн. лв. След реализирането на проектите ще бъде повишена сигурността на електрозахранването за голяма част от столицата през предстоящите коледни и новогодишни празници, по време на които традиционно се повишават консумацията на електроенергия и товарите по мрежата.

На мястото на стария маслен кабел в Драгалевци е поставен 3 км нов сух кабел с много по-сигурна изолация, а в подстанция Витоша е извършена пълна подмяна на разпределителната уредба.

"В реализирането на двата обекта, освен огромен финансов ресурс, са вложени много усилия на служители на компанията. Те денонощно работиха и следиха за успешното му изпълнение и създадоха необходимата организация за работа с цел по-бързото му завършване", каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

"Подмяната на кабела беше изключително трудна за изпълнение, защото той преминава през силно урбанизирани площи в районите Триадица и Лозенец. Реконструкцията на подстанция Витоша също беше сложен проект поради мащабите на съоръженията. Над 100 000 домакинства и бизнес клиенти, както и за болници, транспорт и др. вече ще бъдат с по-надеждно електрозахранване", допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ България   CEZ България   ЧЕЗ Разпределение  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...