Powerindustry Bulgaria  

Обществено обсъждане на десетгодишен план за развитие на мрежите на Булгартрансгаз

На 16 юли т. г. в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране в София ще се проведе обществено обсъждане на десетгодишен план за развитие на мрежите на Булгартрансгаз за периода 2019-2028 г. В тази връзка КЕВР кани за участие в общественото обсъждане всички заинтересовани лица – настоящи или бъдещи ползватели на мрежата.

Планът кореспондира с основните европейски, регионални и национални приоритети, а именно повишаване сигурността на доставките на природен газ, осигуряване на диверсификация на източниците и маршрутите за доставка и трайно установяване на стабилен, либерализирани взаимосвързан газов пазар.

Приоритетните дейности за развитие на инфраструктурата на Булгартрансгаз за периода 2019–2028 г. са насочени към разширение на газопреносната инфраструктура, подобряване и усъвършенстване на съществуващата основна и спомагателна газопреносна инфраструктура и прилежащите й съоръжения, нейната модернизация, рехабилитация и разширение, развитието на междусистемната свързаност и увеличаване на капацитета за съхранение. С тяхното изпълнение България има потенциал да се превърне в значим регионален газов разпределителен център (газов хъб).

Докладът за одобряване на десетгодишния план и планът са публикувани в сайта на КЕВР.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   Булгартрансгаз  

Област: Предстоящо  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...