Powerindustry Bulgaria  

КЕВР бе домакин на годишната среща на Съвета на регулаторите на Балканския консултативен форум - 10.10.2019

10.10.2019   |   Начало»Събития
 
Проведе се Годишна среща на Съвета на регулаторите на Балканския Консултативен Форум (БКФ) в Пловдив. Домакин на събитието беше КЕВР, която председателстваше Форума през първата година от дейността му. В него участваха делегации от България, Северна Македония, Гърция, Сърбия и Черна Гора. 
 
Годишната среща потвърди ролята на общите регулаторни политики за реализация на конкретни идеи в регионален план в полза за потребителите, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Националните регулаторни органи на страните от Балканския регион имат визия за постигане на общи регулаторни цели чрез насърчаването на многостранен диалог в рамките на експертни дискусии и обмяна на опит по въпроси от взаимен интерес.
 
В приетата съвместна позиция националните регулатори се обявявиха за ускорено развитие на либерализацията на регионалния пазар на природен газ. Те изгразиха готовност да синхронизират регулаторните си политики в съответствие с европейското законодателство и да оказват подкрепа на проектите за изграждане на интерконекторни връзки между пазарите в региона с цел създаване на ликвиден пазар на едро, основан на недискриминационен достъп до преносната инфраструктура и прозрачност на тарифите за пренос.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   природен газ   интерконекторни връзки  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...