Powerindustry Bulgaria  

EVN присъединява подстанция "Евмолпия" към мрежа високо напрежение на ЕСО

26.11.2020   |   Бизнес
 

Електроразпределение Юг (част от EVN) стартира строително-монтажните дейности по полагане на подземна кабелна линия 110 kV за присъединяване на изграждащата се подстанция "Евмолпия" с подстанция "Лаута" в Пловдив. Общата дължина на кабелната линия е 1,8 км.

Чрез новия подземен кабел подстанция "Евмоллия" ще бъде присъединена към мрежата на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). По цялата си дължина кабелът ще бъде положен в защитни тръби, като по този начин новата подстанция ще бъде изцяло от закрит тип. Присъединяването към мрежата се осъществява подземно, без въздушни линии или стълбове.

Изграждането на новата подстанция е в ключов етап по монтаж на основни електрически съоръжения, като до момента приключи окомплектовката и измерването на силов трансформатор 110 kV. Монтирана е и уредба 20 kV. Продължава окомплектоване на сградни електрически инсталации – СОТ, пожароизвестяване, отопление, вентилация и климатизация.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   Електроразпределение Юг   ЕСО   Евмолпия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...