Powerindustry Bulgaria  

Аурубис с по-висока оперативна печалба през H1 на 2021 г. спрямо 2020 г.

27.05.2021   |   Бизнес
 

Аурубис реализира по-висока оперативна печалба в размер на 185 млн. евро преди данъчно облагане (EBT), през първото шестмесечие (H1) на финансовата 2021 г. в сравнение с 2020 г. – 91 млн. евро. От компанията коментират, че това се дължи на по-високи приходи от рафинирането при вторичните суровини, увеличен обем на произведените концентрати и по-добър резултат при металите при силно нарастване на цените.

"Аурубис продължава успешно да се справя с кризата във връзка с COVID-19. Една година след началото на пандемията можем да кажем, че нейното въздействие върху нашите резултати все още е незначително въпреки всички наложени ограничителни мерки. Дължим всичко това на силното чувство за отговорност на нашите служители, които строго прилагат предпазните мерки, както и на благоприятната пазарна среда за предприятията в кръговата икономика: нашите метали и продукти се радват на засилено търсене във всички сектори на икономиката", коментира Роланд Харингс, главен изпълнителен директор на Аурубис.

Аурубис очаква оперативна печалба преди данъчно облагане  между 270 млн. и 330 млн. евро и оперативна възвръщаемост на използвания капитал (ROCE) между 9 и 12% за цялата група през финансовата 2020/21 г.

     
Източник: Аурубис; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Аурубис   метали   кръгова икономика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...