Powerindustry Bulgaria  

След Германия и други европейски държави отварят въглищните централи

21.06.2022   |   Бизнес
 

В търсене на алтернативи на намалените доставки, най-големите европейски потребители на руски газ се насочват към пускане на електроцентралите на въглища.

Германия, Италия, Австрия и Нидерландия заявяват, че централите, работещи с въглища, могат да помогнат за преодоляване на кризата.

Германия обяви последния си план, предвиждащ повишаване на нивата на запасите в газовите си хранилища и намерението да рестартира електроцентралите на въглища, които са били предвидени за поетапно затваряне.

"Това е болезнено, но в тази ситуация е чиста необходимост да се намали потреблението на газ", каза министърът на икономиката Робърт Хабек, член на Зелената партия, която настоява за по-бързо отказване от въглищата, причина за  отделянето на повече парникови газове в атмосферата.

Нидерландското правителство съобщава, че ще премахне ограничението по отношение на производството на електроенергия от въглища и ще активира първата фаза от своя план за действие при енергийна криза.

Италия разглежда възможността за обявяването на състояние на тревога за енергетиката, след като петролната компания ENI е била информирана от руския доставчик Газпром, че предстои да получи само част от заявените количества газ.

Дания също инициира първата стъпка от авариен план за газа поради несигурността на руските доставки.

     
Източник: REUTERS; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Въглища   Германия   Австрия   Нидерландия   Италия  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...