Powerindustry Bulgaria  

Министърът на енергетиката посети комплекса Мини Марица-изток - 16.08.2022

16.08.2022   |   Начало»Събития
 

"Комплексът Марица-изток трябва да се развива, като гаранция за стабилността в района и енергийната система на страната", заяви министърът на енергетиката Росен Христов при посещението си в рудник Трояново-север. "Тук има сериозен потенциал за развитие на нови производства, които да осигурят заетост и просперитет".

В Мини Марица-изток министър Христов провери възможностите за осигуряване на необходимите количества въглища за производството на електроенергия, което е ключово за енергийната сигурност през предстоящия есенно-зимен сезон. Икономическите резултати на дружеството са добри, то работи на печалба, отчете ръководството на компанията пред министъра.

Росен Христов посети рудник Трояново-север, където присъства на откриването на юбилейна плоча и ретроспективна изложба по случай 60-годишнината на втория източномаришки рудник. Той поздрави управителя на рудник Трояново-север инж. Стойко Башалов и честити празника на миньорите.

За първите шест месеца на тази година добитите въглища са над 17 млн. тона. Ако се запази този темп на работа, от дружеството очакват рекорден за 70-годишната история на дружеството добив от 35 млн. тона въглища.

Министър Христов се запозна на място с производствения процес и възможността на Мини Марица-изток да осигурява необходимите количества въглища за производството на електроенергия от топлоелектрическите централи в страната.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   рудник Трояново-север   въгледобив  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...