Powerindustry Bulgaria  

Конференция ще обсъди възможностите за декарбонизация на европейската и световна ядрена енергетика

Международна конференция на тема "Световна ядрена енергетика: варианти за декарбонизация в европейските страни – технологии, проекти и услуги" ще се състои на 23 и 24 ноември т. г. в Sofia Hotel Balkan в столицата.

 

Събитието, организирано от Български енергиен и минен форум в партньорство с Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) в рамките на ОИСР, ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев.

 

Акценти

 

Една от основните цели на конференцията е да събере на едно място водещи компании и организации от международния и местния ядрен сектор и да представи последните достижения при технологиите, проектите и добрите практики в тази сфера от Европа и света.

 

"Поканени са глобални доставчици и инженерингови фирми, предлагащи решения и услуги за ВВЕР (т. нар. водо-водни енергийни реактори), от Чехия, Финландия, Украйна и други държави да споделят своя опит и възможностите си за удовлетворяване на пазарните потребности в новата геополитическа ситуация с ограничено участие на руски компании", разкриват организаторите.

 

Презентационната програма ще обърне специално внимание на конкретните стратегически подходи на представените страни, плановете им за диверсификация на доставките, очакваните инвестиции и приложимите финансови модели при новите строежи.

 

 

"Български енергиен и минен форум е един от най-големите родни мозъчни тръстове сред неправителствените организации в областта на енергийните политики и енергийното развитие.

 

След официалното международно признание за приноса на ядрената енергия в процесите на декарбонизация взехме решение да организираме мащабна конференция, фокусирана върху най-актуалните технологии и проекти за нови ядрени съоръжения, стратегиите за удължаване на живота на централите и диверсификацията на доставките на гориво и ядрените услуги", допълват от БЕМФ.

 

Тематичен обхват

 

Предвидено е дневният ред на събитието да включва четири панела с различна тематична насоченост. Сред основните теми във фокуса на обсъждане ще бъдат:

 

  • Приносът на ядрената енергия за декарбонизация на енергийния сектор в ЕС, актуални изискванията за безопасност;
  • Нови хоризонти пред ядрената енергетика – възможности и предизвикателства в Източноевропейския регион;
  • Актуални изисквания и предпоставки за стартиране на ново ядрено строителство в ЕС;
  • Оценка на изискванията за ядрена безопасност по света;
  • Правилните финансови модели, ESG ангажименти и форми на политическа подкрепа като предпоставки за успешното развитие на новото ядрено строителство в наши дни.

 

Покани за участие в дискусиите са изпратени към европейския комисар Кадри Симсън, както и към представители на АЯЕ, Генерална дирекция "Енергетика" (ENER) на Европейската комисия, международния научен журнал "Nuclear engineering & Design" и др.

 

Последните два тематични панела ще представят национални ядрени стратегии и проекти в страни от ЕС, включително Франция, Полша, Чехия, Румъния, Словакия и България, както и актуални ядрени технологии и услуги от бизнес организации в САЩ, Франция (Framatome), Южна Корея, Китай, Канада, Финландия, България и Украйна.

 

С предварителната програма на форума можете да се запознаете тук. Графикът, лекторите и допълнителна информация за събитието предстои да бъдат обявени скоро.

 

За участие във форума можете да се запишете чрез формата, достъпна в раздел "Регистрация".
 

     
Източник: БЕМФ

Ключови думи: БЕМФ   Български енергиен и минен форум   ядрена конференция   ядрена енергетика   декарбонизация  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Предстоящо
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...