Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз изгражда преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп

11.11.2015   |   Проекти
 
Булгартрансгаз работи по изграждането на преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп, стана ясно по време на честването на Деня на металурга на 5 ноември т.г. в производствената база на Аурубис Груп, разположена в индустриалната зона на град Пирдоп.
 
По време на събитието заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков поясни, че с реализацията на проекта за преносен газопровод с природен газ ще бъдат снабдени регионите на Панагюрище, Пирдоп и Златица, като така ще се повиши конкурентоспособността на местната индустрия в резултат от осигурената евтина енергия.
 
"Въпреки предизвикателствата в сектора, българската металургична индустрия поддържа своето устойчиво развитие през годините, налагайки се като един от ключовите отрасли за икономиката на страната", заяви заместник-министърът.
 
По негови думи производствената продукция на сектора осигурява повече от 15% от българския експорт, а след предстоящата либерализация от началото на 2016 г. цената на електрическата енергия ще се определя само от пазара.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: Булгартрансгаз   Аурубис Груп   преносен газопровод  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...