Powerindustry Bulgaria  

Рила газ се слива с Черноморска технологична компания

30.03.2016   |   Бизнес
 
Комисията по енергийно и водно регулиране одобри вливането на Рила газ в Черноморска технологична компания, по силата на което дружеството запазва правно-организационната си форма и ще продължи да осъществява разпределение на природен газ и снабдяване с природен газ от краен снабдител, но променя името си на Аресгаз.
 
Двете дружества са част от икономическата група на италианската компания в сферата на обществените услуги Хера, която е мажоритарен акционер в приемащото дружество ЧТК и собственик на капитана на Рила газ.
 
След привършването на процедурите по сливане Аресгаз ще стане лицензиант за дейността по разпределение и снабдяване с природен газ на обособена територия “Запад”, която включва общините от област Благоевград, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник и Софийска област. Обособен е нов петгодишен регулаторен период 2016-2020 г., в рамките на който се предвижда изграждане на линейни части и къси отклонения в урбанизираните територии на градовете с вече започнал процес на газификация. Одобреният бизнес план включва и монтаж на съоръжения и присъединяване на потребители от всички група. За изграждането на планираните 54 425 м газопроводни мрежи и съоръжения ще бъдат отделени 7217 лв.
     
Източник: ИЕМ; Снимка: Рила газ

Ключови думи: Институт за енергиен мениджмънт   Рила газ   Черноморска технологична компания   Аресгаз  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...