Powerindustry Bulgaria  

13-16 май - Пролетно училище за енергийно регулиране

16.04.2014   |   Предстоящо
 

Пролетно училище за енергийно регулиране ще се проведе в дните от 13 до 16 май т. г. Това е второто издание на обучението, организирано от Института за енергиен мениджмънт и УНСС - Институт за следдипломна квалификация.

В рамките му на обучаващите се ще бъдат предоставени основни технически, икономически и юридически знания и принципи, необходими за проектиране и управление на успешните регулаторни системи за енергийната индустрия.

"Познанията по класическо регулиране съгласно традиционната вертикално-интегрирана отраслова структура се съчетават с актуалните въпроси на регулирането в конкурентна среда", уточняват организаторите.

В програмата са включени основополагащи теми в областта на енергийното регулиране на примера на практическите му обекти - пазари на едро, пренос и разпределение на енергия, качество на енергийните доставки, регулаторни правни процедури, монополни и конкурентни дейности и търговия на едро и дребно на пазарите на електроенергия.

Обучението е разделено на три тематични модула, фокусирани върху най-горещите въпроси на регулирането на енергийния сектор - регулиране в електроенергетиката – еволюция/развитие; енергийно регулиране и енергийни пазари и регулиране и енергийна политика.

Курсът е подходящ за представители на държавни институции, чиято дейност има отношение към регулирани енергийни компании, местни власти, банкови институции, правни и инвестиционни посредници, консултантски фирми, енергийни компании, стопански потребители на енергийни услуги, представители на специализирани медии, социални групи и граждански общности.

Условията за участие може на дамерите на сайта на Института за енергиен мениджмънт.

     
Източник: Институт за енергиен мениджмънт; снимка: freeimages.com

Ключови думи: Институт за енергиен мениджмънт   енергийно регулиране   енергийни процедури  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...