Powerindustry Bulgaria  

ЕСО откри реконструираната подстанция "Добруджа"

09.11.2016   |   Реализации
 
Близо 10 млн. лв. е инвестирал Електроенергийният системен оператор (ЕСО) в реконструирането на подстанция "Добруджа", стана ясно на официалната церемония по откриването на съоръжението. На събитието присъстваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът на енергетиката Николай Николов, изпълнителният директор на ЕСО инж. Иван Йотов, както и представители на местната власт.
 
Подстанция "Добруджа" е основен захранващ източник в североизточната част на България, най-вече в районите Добрич и Варна. Чрез инвестицията са подменени командните и релейни табла, изградени са нови фундаменти и метални конструкции за монтаж на съоръжения, заземителна и мълниезащита инсталация и вътрешни пътища.
 
Към подстанцията са присъединени 3 електропровода 400kV, 5 електропровода 220kV, 12 електропровода 110 kV, 2 автотрансформатора 400/110kV и 2 автотрансформатора 220/110kV. Тези мерки и последователната рехабилитация на уредбите високо напрежение в подстанцията са наложени след извеждането от експлоатация на блоковете на ТЕЦ "Варна", поясниха от ЕСО.
 
"През последните две години ЕСО е получил одобрение за отпускане на 120 млн. лв. от Европейската комисия за изграждане на нови съоръжения и реконструкция на съществуващата мрежа. Уверена съм, че с реализацията на проекти, финансирани от ЕК, българските битови и индустриални потребители ще ползват сигурни електроенергийни услуги", заяви министър Петкова.
 
     
Източник: МЕ, ЕСО

Ключови думи: ЕСО   Електроенергиен системен оператор   подстанция Добруджа    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...