Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй приключи плановия годишен ремонт на VI блок

11.11.2016   |   Реализации
 
Плановият годишен ремонт на АЕЦ Козлодуй официално приключи на 10 ноември т.г., съобщиха от дружеството. 1000-мегаватовата мощност на шести блок бе включена след проверка и издадено одобрение от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).
 
По време на дейностите, които започнаха на 1 октомври т.г., са реализирани редица мерки за продължаване срока на експлоатация и повишаване на топлинната мощност на блока до 104%. Извършени са предвидените ремонтни дейности и профилактика на системите и оборудването, а реакторът е презареден със свежо ядрено гориво.
 
Обследвани са компоненти от оборудването и тръбопроводите в реакторното отделение, машинната зала и дизелгенераторните станции, направена е оценка на състоянието на строителни конструкции, приключена е модернизацията на сепарационните системи на парогенераторите и др. През цялото време на плановия годишен ремонт, другият 1000-мегаватов блок на атомната централа, V блок, е работил със 100% натоварване на мощността.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   VI блок   годишен ремонт  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...