Powerindustry Bulgaria  

Ученици от Горна Оряховица посетиха учебния център на Енерго-Про Варна

11.04.2018   |   Lifestyle
 

Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника "М. В. Ломоносов" в Горна Оряховица посетиха Учебния център на Електроразпределение Север, част от групата Енерго-Про Варна. Главният изпълнителен директор на компанията Момчил Андреев запозна бъдещите енергетици с перспективите за кариерно развитие в нея.

Учениците преминаха инструктаж за безопасна работа с електрическите съоръжения, след което експерти ги запознаха с основните съоръжения, използвани в електроразпределителната мрежа. Единайсетокласниците наблюдаваха демонстрации на различни типове силова апаратура и кабелни глави и разгледаха умалено копие на въздушна електропроводна линия. По време на заниманията на открито се проведе тренировка по изкачване на стоманорешетъчен стълб. Обучението продължи с посещение на лабораторията за високоволтова апараратура на Електроразпределение Север, където експертите на дружеството запознаха бъдещите електротехници с основните типове изпитания на кабели, изолатори и специализирани предпазни средства.

Участниците получиха сертификат за успешното преминаване на базовия обучителен курс. Учениците от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов", които участват в международен проект по програма "Еразъм", бяха запознати и с възможностите за летни стажантски програми, които Електроразпределение Север предлага за учащи в професионалните гимназии по електротехника.

     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   Електроразпределение Север  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...