Powerindustry Bulgaria  

Европейската комисия подкрепи проекти за енергийна ефективност

09.05.2018   |   Реализации
 
Инструментът за техническа помощ на Европейската комисия (EC TA), свързан с Европейския фонд за енергийна ефективност (EEEF), успешно подкрепи проекти за енергийна ефективност, които доведоха до обща инвестиция в размер на 194,4 млн. евро.
 
Механизмът е помогнал на местните и регионалните власти да въведат мерки за повишаване на енергийната ефективност и да демонстрират как да разработват проекти, да изграждат подходящи финансови модели и да развиват умения на местно ниво, за да инвестират в ефективна енергия.
 
Към края на 2017 г. инструментът за техническа помощ е финансирал успешно 10 проекта, които са в различни етапи на изпълнение. Четири проекта за техническа помощ (53,9 млн. евро) вече са приключени с помощта на EEEF, включително проект Рона-Алпи (проект за реконструкция на сгради във Франция), град Венло (проект за улично осветление в Холандия), Ore Valley Housing Association (проект за въвежадане на енергоспестяващи мерки в Обединеното кралство) и град Сантандер (проект за обществено осветление в Испания). Три други проекта за техническа помощ (94,2 млн. евро) - за реконструкция на търговска сграда и на университета в Лиеж, както и за реконструкция на сграда и обществено осветление в град Кордоба, са завършени със собствено финансиране на бенефициентите и/или други регионални източници.
     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   EC TA   EEEF   енергийна ефективност  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...