Powerindustry Bulgaria  

Първа работна среща по проекта PANTERA ще се проведе в София

27.06.2019   |   Бизнес
 

Първата работна среща по проекта PANTERA (Pan-European Tecnology Energy Research Approach) на Европейската комисия ще се проведе на 2 юли т. г. в Техническия университет в София.

Проектът PANTERA е ориентиран към засилване на изследванията и иновациите в областта на интелигентните мрежи, съхранението на енергия и локалните електроенергийни системи в страните на ЕС с малък дял в усвояването на средства от европейски фондове в сектора.

Проектът има за цел да предостави нови възможности и комуникационни връзки между заинтересованите страни в сектора като представители на ЕК, министерства, енергийни регулатори, оператори на преносни и разпределителни мрежи, представители на енергийния и индустриален сектор, производители на оборудване, университети, развойни и научноизследователски организации.

Първата работна среща в София има за цел да установи комуникационни връзки с местните специалисти по научноизследователската и развойна дейност в областта на интелигентните мрежи, съхранението на енергия и локалните електроенергийни системи, експертите, органите за стандартизация и академичните среди в региона.

Ключовите предизвикателства пред ускоряването на научноизследователската и развойна дейност в региона ще бъдат обсъдени по време на форума от представители на ЕК, FOSS, DERLab, Министерството на енергетиката, ЕСО,ТУ-София и ТУ-Варна.

     
Източник: PANTERA

Ключови думи: PANTERA   Хоризонт 2020   ТУ-София  

Област: Предстоящо  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...