Powerindustry Bulgaria  

SENS и LSG завършиха соларен проект с мощност 66 MWp край Пловдив

10.10.2022   |   Реализации
 

Германската компания SENS в партньорство с LSG, Виена, реализираха високоефективен соларен проект с мощност 66 MWp в България. Фотоволтаичната централа се намира в община Дълго поле близо до Пловдив. Тя разполага с над 122 000 соларни панела, които проследяват позицията на слънцето по една ос, генерирайки около 100 000 MWh възобновяема енергия годишно, съобщават от SENS.

Строителните дейности по проекта започват през март тази година. Няколко месеца по-късно соларната централа е готова и е свързана към местната енергийна мрежа. "Скоростта на строителството, съчетана с високото качество, показва, че LSG Group и SENS работят успешно заедно за по-широкото използване на слънчевата енергия в продължение на много години и ще го правят и в бъдеще. Ние сме добре координиран екип и можем да изпълним дори най-сложните проекти ефективно", обяснява Fabian Herr, главен оперативен директор на SENS.

SENS и LSG възнамеряват да използват климатичния и екологичен потенциал на България, за да се заемат с изграждането и на други големи соларни паркове в страната. Предвижда се още през ноември да стартират строителните работи по нова мощност от 50 MWp, допълват от SENS.

     
Източник: SENS

Ключови думи: SENS   LSG   соларен парк   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...