Powerindustry Bulgaria  

Hannover Messe ще бъде домакин на специализираното международно изложение Hydrogen + Fuel Cells EUROPE

На предстоящия международен панаир в Хановер, който ще се проведе от 17 до 21 април, близо 500 компании от 25 държави ще представят своите най-нови разработки за производство, транспорт, съхранение и използване на водород в рамките на изложението Hydrogen + Fuel Cells EUROPE. Международни корпорации, малки и средни предприятия (МСП) и изследователски институти, сред които изявени компании като Bosch, Iberdrola, Schaeffler, Siemens, Linde и Emerson, ще демонстрират пълния спектър на индустрията. Комбинацията от изложба, две форумни зони и множество нетуъркинг събития представлява уникална платформа в световен мащаб, съобщават организаторите.

Водородната индустрия ще бъде представена основно в зала 13, където лидери от цял свят ще обсъждат новите технологии и приложения за водород на изложбено пространство с площ от близо 8000 кв. м. Освен от Германия и Европа, участие ще вземат множество изложители от Китай, Япония, Южна Корея, САЩ и Канада.

Амбициозни планове на ЕС за развитие на индустрията

Европа вече произвежда и консумира около 80 млн. т водород годишно с тенденция за постоянен растеж. Ключовото предизвикателство е да се "озелени" сегашното и бъдещото потребление на водород. До 2030 г. Европейската комисия иска да замени сивия водород, който се основава на изкопаеми енергийни източници, със зелен водород.

Плановете в това направление са амбициозни. Ще са необходими много повече електролизери, за да се постигне целта. Европейската комисия предвижда през следващите седем години да бъдат инсталирани електролизери с капацитет от поне 40 гигавата, които да произвеждат 10 млн. т зелен водород в Европа, отбелязват от Deutsche Messe - хановер е самото изложение, организаторите са дойче и те могат да отбелязват.

Бум на иновативни технологии в подкрепа на водородната икономика

Подкрепата за развитие на водородната икономика и търсенето на нови енергийни източници стои в основата на ускореното разработване на водородни технологии в редица страни и региони от ЕС.

В южния регион Харц в Германия изложителят Maximator Hydrogen, производител на водородни бензиностанции, се разраства като производствените площи непрекъснато се разширяват. Неизпълнените поръчки на компанията вече надхвърлят 100 млн. евро.

Множество европейски МСП печелят от водородната икономика и непрекъснато внедряват нови решения за производство на водород, инфраструктура, транспорт, съхранение и зареждане с гориво.

Норвегия също е сред страните със силно присъствие на изложението. Equinor и базираната в Германия RWE наскоро подписаха споразумение за производство на водород в Норвегия и неговия износ чрез тръбопровод за Германия, както и за преобразуване на газови електроцентрали към водород. Statkraft и германската HH2E представиха своите споразумения с базираната в Норвегия компания NEL за закупуване на електролизери за производство на водород в няколко европейски страни. NEL е една от 14-те норвежки компании на изложението. Наред с всичко останало, инженерите ще представят своето последно поколение електролизери.

От института Fraunhofer отбелязват като високоефективна белгийската технология за производство на водород с нейните сепаратори за алкална електролиза (AEL) ZIRFON, които се използват за производство на водород по целия свят поради тяхната издръжливост и поддържана висока производителност.

Интерес за участниците ще представляват и два съпътстващи форума, организирани от Hydrogen + Fuel Cells EUROPE на изложението – Популярен форум и Технически форум, допълват от Deutsche Messe.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Hannover Messe   Deutsche Messe   Hydrogen + Fuel Cells EUROPE  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Предстоящо
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...