Powerindustry Bulgaria  

Експерти извършват предексплоатационен мониторинг на площадка Радиана

13.08.2014   |   Бизнес
 

Подготвителни дейности и предексплоатационен мониторинг извършват експерти върху терена, на който предстои да бъде изградено Националното хранилище на ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО). Реализацията на проекта е на Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци (ДП РАО).

Както PowerIndustry-Bulgaria.com вече информира, през месец юли започна изграждането на оградно съоръжение, което ще обособи площадка "Радиана".
Подготовката включва преместване на преминаващ през терена водопровод и на телекомуникационни кабели (собственост на БТК).

„Длъжни сме да релокираме всички комуникации извън границите на терена, който е собственост на ДП РАО”, поясни Ира Стефанова – главен инженер на Специализирано поделение НХРАО.

В момента се извършват дейности по осъществяването на хидрогеоложки, радиационен, геодезичен мониторинг, които са с най-висок приоритет. Предстои да започнат и предексплоатационните сеизмични и метеорологични наблюдения.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   НХРАО   площадка Радиана   радиокативни отпадъци    

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...