Powerindustry Bulgaria  

Алфа Лавал бе избрана за доставчик на топлообменници в проекти на Сирмак Интернешънъл

22.04.2015   |   Начало»Тенденции
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Компанията „Сирмак Интернешънъл“ (Cirmac International BV), която предлага висока стойност и отлично качество на продукцията, избра „Алфа Лавал“ за свой партньор за доставката на пластинчати и въздушни топлообменници за проекти с възобновяем природен газ, съобщиха за PowerIndustry-Bulgaria.com от Алфа Лавал.
 
Пример за това е „Атеро“ в Грьонинген, Холандия, който започва да работи през 2010 г. и днес произвежда 5 милиона м³ възобновяем природен газ годишно. Ръководителят на научноизследователската и развойната дейност на „Сирма“ Гьорт Алдеринк казва: „Доставчикът не трябва просто да доставя продукти. Непрекъснатата работа е много важна характеристика в тези заводи, защото неизправното оборудване ще причини проблеми. Чувстваме се сигурни с „Алфа Лавал“, защото те имат отлични познания в дизайна, добра репутация и отлично организирано обслужване.“
 
„Сирмак Интернешънъл“ има глобално присъствие в сферата на подобряването на качеството на биогаза до същото или по-високо ниво от това на природния газ с над 25 завършени завода в Скандинавския полуостров, Германия, Франция, Швейцария и Холандия. Произвежданият в заводите подобрен биогаз, познат още като възобновяем природен газ, е изключително устойчива форма на възобновяема енергия и може да замести природния газ или да се използва като гориво за превозни средства.
 
Най-големият завод за възобновяем природен газ в Холандия
„Атеро“ е водещият производител на възобновяем природен газ в Холандия. Биогазът се произвежда чрез анаеробно разграждане на органични отпадъци, които се разделят механично от битовите отпадъци. Полученият продукт се подобрява до възобновяем природен газ и се подава към газопреносната мрежа на Грьонинген. Суровият биогаз, който тече към преработвателния завод, има дебит от 1000 м³/ч, а заводът произвежда 710 м³/ч възобновяем природен газ за газопреносната мрежа. Газът се подава към мрежата с налягане 8 бара и има число на Wobbe от 43,46 – 44,41 кВт/м³.
 
„Сирмак“ разполага с три технологии за подобряване на биогаз. Технологията, която се използва в „Атеро“ и други подобни заводи, представлява аминна система на име LP Cooab®. Биогазът се пречиства чрез премахване на примесите като вода, сероводород и твърди частици, след което енергийното му съдържание се подобрява, като се отстранява въглеродният диоксид, за да може да се подаде към газопреносната мрежа.
 
Сероводородът се отстранява в активиран въглероден филтър. След това процесът на LP Cooab отстранява въглеродния диоксид от газ чрез абсорбиране, като по този начин повишава съдържанието на метан от около 60-70% до 99%.
 
Регенерация на течността на Cooab чрез нагряване
Течността на Cooab трябва да се регенерира и затова системата се нуждае от топлина. Обменникът на бедна/богата течност намалява тази нужда, като нагрява богатата течност с бедната течност. Бедната течност се нуждае от допълнително охлаждане, преди да влезе в камерата за абсорбция, което се извършва в охладител. След това бойлерът нагрява стрипинг колоната. След като биогазът се подобри, влагата в него се отнема чрез система за TSA (Temperature Swing Absorption – температурна абсорбция).
 
Заводът „Атеро“ е оборудван с пластинчати топлообменници с уплътнения, пластинчати топлообменници за охлаждане на течността и нагряване на богатата течност (като се използва бедната течност) и бойлер. Друг продукт на „Алфа Лавал“, който се използва в завода, е въздушен топлообменник  за производството на вода за охлаждане за разнообразни процеси, например за охладителя.
 
Компактни и надеждни
„Пластинчатите топлообменници с уплътнения на „Алфа Лавал“ предлагат необходимите ни компактни размери и надеждност, за да се вместят в дизайна на заводите ни“, казва Гьорт Алдеринк.

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал   пластинчати топлообменници   въздушни топлообменници   възобновяем природен газ   биогаз  

Енерджи ревю
Подобни статии

Alfa Laval доставя топлообменници за над 10,8 млн. евро на китайско топлофикационно дружество


Алфа Лавал оптимизира времето за поддръжка с резервни комплекти титаниеви пластини M30


Алфа Лавал участва в реализацията на нов вид централа за районно охлаждане с морска вода и естествени хладилни агенти


Топлообменници на Алфа Лавал подпомагат пестенето на енергия в ''Уан Брайънт Парк''


Алфа Лавал внедри два топлообменника и CIP модул в италиански ТЕЦ


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Тенденции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...