Powerindustry Bulgaria  

Откриха нови технологични мощности в Асарел-Медет

29.06.2016   |   Реализации
 
Новите технологични мощности на Асарел-Медет официално бяха открити на 26 юни т.г. Дружеството инвестира над 60 млн. лева през 2015 г. и 2016 г. в нова циклично-поточна технологична линия за руда в рудник "Асарел", изцяло обновената първа секция на Флотационното отделение на Обогатителна фабрика "Асарел", ново руднично оборудване и др.
 
"Българското правителство подкрепя развитието на минерално-суровинната индустрия и доказателство за това е приетата през миналата година стратегия за развитие на сектора. Минно-добивният сектор е базов за развитието на икономиката и  осигурява 5% от брутния вътрешен продукт на страната и заетост на около 24 хил. души", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на церемонията по откриването, на която присъстваха още зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, представители на местната власт, на научни и граждански организации, както и ръководители на водещи компании от минерално-суровинната индустрия.
 
Новата циклично-поточна технологична линия за руда в Асарел има гумено-лентов конвейерен транспортьор с капацитет 3000 т/час. Първите резултати след въвеждането и сочат, че ефективността на рудничния транспорт се е подобрила с 18,4%, съобщават от Асарел-Медет. Новото оборудване пък включва един електрически багер „Komatsu” с обем на кофата от 15 куб.м., два булдозера „Caterpillar” с гребло от 8,7 куб.м. и четири 130-тонни автосамосвала „БелАз“, с гуми с диаметър от 3 м. В обновената обогатителна фабрика пък са внедрени 46 флотационни машини на финландската компания Оutotec.
     
Източник: Асарел-Медет

Ключови думи: Асарел-Медет   рудник   минен добив   Komatsu   Caterpillar   БелАз   Оutotec  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...