Powerindustry Bulgaria  

Стартира проект за нов терминал зa втечнен природен газ в Гърция

31.10.2018   |   Проекти
 
Газтрейд обяви първата фаза на пазарен тест за терминала за втечнен природен газ при Александруполис. Фазата "Изразяване на интерес" стартира на 30 октомври т.г.
 
Проектът за LNG терминал представлява изграждане на офшорна плаваща платформа за съхранение и регазификация (FSRU), който ще разполага с възможност за прием, съхранение и регазификация на втечнен природен газ. В рамките на проекта ще бъде изградена и система от подводни и надземни газопроводи до гръцката национална газопреносна система (NNGTS), от където природния газ ще достига до потребители в България, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна и Унгария. За България и съседните й пазари проектът ще доставя природен газ през интерконектора Гърция-България, чието пускане в експлоатация е планирано за 2020 г.
 
Целта на проекта е да осигури алтернативен източник за доставки на газ за пазарите в Югоизточна Европа. От Газтрейд съобщиха, че съществува и възможност за бъдещо включване в газопреносната система на Трансадриатическия газопровод (ТАР). Очаква строителството по проекта да започне през второто тримесечие на 2019 г.
     
Източник: Газтрейд

Ключови думи: Газтрейд   терминал за втечнен природен газ   регазификация   LNG терминал   TAP  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...