Powerindustry Bulgaria  

Овергаз отчита намалени вредни вещества във въздуха с 26 000 т

06.03.2019   |   Бизнес
 
26 000 тона по-малко са емисиите на вредни вещества във въздуха - фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения, благодарение на газификацията, показват данни на Овергаз за 2018 г.
 
Според изчисленията на компанията присъединяване на всички 350 000 домакинства, намиращи се в близост до газоразпределителната мрежа, би довело до намаление на годишните емисии на прахови частици с около 6000 тона или 30% от емисиите на вредни вещества от битово горене.
 
"Най-много са спестените вредни вещества в столицата – почти 9000 т. В Русе, един от градовете с най-сериозни проблеми със замърсяването на въздуха, вредните емисии щяха да бъдат с 2750 т повече, ако не бяха газифицираните битови и стопански клиенти. Във Велико Търново опасните за здравето вещества във въздуха са с близо 1900 т по-малко, а в Разград с 1300 т", информират от компанията.
     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   газификация   фини прахови частици   вредни емисии  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...