Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ Разпределение участва в международен проект за гъвкава електрическа мрежа

17.04.2019   |   Проекти
 
ЧЕЗ Разпределение се включи в проект Flexitranstore, в рамките на който ще бъде разработено следващо поколение гъвкава електрическа мрежа, информираха от компанията. За създаването му ще се използват редица модерни технологии за повишаване на гъвкавостта и увеличаване на полезността на съществуващата инфраструктура чрез управление на устройства за съхранение на електрическа енергия.
 
Проектът се изпълнява от 28 организации от 14 държави и се финансира от европейската програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020". Сред целите му са: засилване и ускоряване на интегрирането на възобновяемите източници в европейските енергийни системи и увеличаване на трансграничните потоци на електроенергия в Европа.
 
В рамките на Flexitranstore за първи път в Европа ще бъде инсталиран мобилен блок за управление на потока на електроенергия, като принципът на действие е свързан с временна промяна на реактивното съпротивление на електропровод за справяне с краткосрочните нужди.
     
Източник: ЧЕЗ Разпределение; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение   Flexitranstore   Хоризонт 2020  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...